Øster Farimagsgade 63, 2100 København Ø

Gartnerbolig ved Hedeland

nedre plan

øvre plan

Bolig bygget sammen med landskab

Bolig beliggende på kanten af en nedlagt grusgrav ved Roskilde. Projektet er udviklet i tæt samarbejde med Roskilde Kommune og Naturfredningsstyrelsen. Projektet er under realisering. 

Bygningen er opdelt af små sammensatte enheder, der skær sig ind i terrænet. Dermed skabes bedst muligt udsyn over grusgraven fra opholdsrummene i boligen.

Facaderne er beklædt med grove natursten, og på taget vokser grønne vækster. Arealet omkring boligen er bearbejdet, så det vilde landskab slutter sig omkring boligen. Bygningen bliver en del af landskabet.

En naturstensvæg danner et dramatisk element i boligen. Væggen skærer sig ind i landskabet og gennem huset. Fra en spalte i taget kastes dagslys ned over stenvæggen.