Z O O M

    

    a  r  k  i  t  e  k  t  e  r   A p S

Medlem af Danske Arkitektvirksomheder

  • Grå Facebook ikon
  • Grå Instagram Icon

CVR nr. 40 96 07 16

til hjemme side.png

I Jørlunde blev vi bedt om at tegne en ny sognegård på 430 m2, bygningen skulle have en stor sal som kunne deles i 2, da der tit ville være brug for at holde 2 arrangementer på samme tid.

I Bygaden i Jørlunde møder man en blanding af fine gamle gårde i traditionelle materialer, i et miks med parcelhuse i nyere byggestil.

Et smukt gammelt egetræ står foran det eksisterende sognehus, der er udsyn til Jørlunde kirke imellem husene.

situationsplan med faver til hjemmeside.

Bygningen placeres så der er et bredt bælte med udsyn til kirken både fra by gaden og fra præsteboligen.

Menighedshuset gentager sadeltagene men med en tidssvarende fortolkning. Indefra paceres tagryggen så der er maksimalt udsyn til stedets vigtige elementer. - Kirken og egetræet. Materialerene er valgt så de falde godt i spænd med de smukke gårde i bybilledet.

diagram_til hjemmeside.png

Ved ankomsten til bygningen, følger man den lange hvidkalkede facade, som ved en gammel gård.

Når man når hovedindgangen, ser man gennem bygningen ud i den ydre gårds- plads. Gennem porten skabes passager til lys, som man kender dem fra malerier af Oluf Høst.

Landskabet yder ind i bygningens indregårdrum og videre ud i den nedsænkede gårdsplads.

Med vinduerne som billedrammer bliver kirke og egetræ

rummenes udsmykning, som skifter karakter og udtryk i løbet af året.

Historisk har der tidligere i området ligget en sø, som nu er drænet. Området kan derfor være præget af højtstående grundvand. Pga af det drænede søareal kan der forekomme overskydende vand i terrænet.

For at fortælle historien om det historiske landskab, synliggøres vandet, på samme tid sikres det, at vandet ikke skaber problemer i den ny bygning.

funktiondiram til hjemmeside. png.png

Salene i menighedshuset er fleksible. De er opdelt af en foldevæg, som kan trækkes helt til side og dermed samle salene til ét stort rum.

Vi dræner og opsamler vandet fra terrænet ovenfor sognegården. Vandet ledes til en åben rende, som udgør et dekorativt element på fladen og skaber et vandspejl på grønningen foran kirken og sognegården. Vi håndterer på denne måde vandet i det op fugtede terræn, og skaber samtidig et smukt landskabeligt element og attraktion.

til hjemmeside_3.jpg

Friarealet foran kirken og sognehuset skærer sig ned i det eksisterende terræn, og danner et mere “privat” gårdrum.

Fra præstegården og vejen får man udsyn til kirken, men den lille vold skærmer af til gårdrummet.